SB Vaasa

Tobias

GUTZ-tuotteiden myynti on ollut SB Vaasan joukkueiden yksi merkittävimmistä varainkeruun muodoista jo vuosia. Tänä vuonna suurimman potin toimintaansa myynnillä keräsi 04-poikien joukkue, jonka kokonaissummaksi tuli lopulta 2005 euroa.

Joukkueenjohtaja Petri Mukari muistelee, että he ovat olleet mukana tuotteiden myynnissä jo kuutisen vuotta. Tuotoilla olisi mahdollista kustantaa esimerkiksi kauden päätösturnauksen matka, mutta 04-pojissa raha menee suoraan kauden mittaan tuleviin kuluihin.

“Oikeastaan bussimatkoihin ne menevät. Me on tehty tänä vuonna pelireissuja enemmän busseilla kuin aiemmin ja kun laskee, että yksi reissu maksaa sen noin 500 euroa, niin kyllä tämä on ollut merkittävä osa. Ei tarvitse keväällä tehdä reissuja omilla autoilla”, Mukari laskee.

Myynti onkin joukkueelle suurin yksittäinen tulonlähde pelaajien vanhemmilta kerättävien kausimaksujen lisäksi.

“Tänä päivänä ei ole helppoa saada yrityksiä mukaan. Ja mukaan lähtevien yrityksienkin tukisummat ovat pienentyneet aiemmista. Kyllä tuo yli 2000 euroa on meille siinäkin valossa iso raha”, Mukari huomauttaa.

04-pojissa on budjetoitu myyntiä niin, että jokainen talous myy vähintään 10 tuotetta. Määrä ei ole aiheuttanut suuria ongelmia.

“Osa myy sen 10 kappaletta ja osa 50 kappaletta. Mutta kyllä nämä ovat hyvin myytäviä tuotteita”, Mukari näkee.

Kaikkinensa SB Vaasa joukkueet keräsivät myynneillä GUTZ:n myyntiprovisiota 19 000 euroa.