Systrarna Winther

Två hästtjejer från Allerum

Systrarna Winther!

Melanie Winther, en 14 årig hästtjej från Allerum utanför Helsingborg och som tävlar för Ranarps ridklubb. Inspirerad av både mamma och storasyster började hon rida redan vid 5-års ålder. Hon tävlar med sin C-ponny Little Magic Girl som är 25 år och som hon själv kallar för Tjejen. Storasyster Jennifer har tidigare tävlat på Tjejen ett antal år men har nu tagit rollen som Melanies tränar istället vilket hon trivs bra med.

Utöver sin ridning tränar Melanie fotboll för Hittarps IK 2ggr i veckan. Förutom att det är väldigt kul hjälper det henne att hålla kondition och styrka igång. Då rycker mamma Cecilia in och tar hand om Tjejen.

I våras trillade Melanie oturlig av Tjejen under tävling vilket slutade med ambulansfärd och brutet nyckelben. Det var 8 tunga veckor utan träning och då hoppade Jennifer in och tränade Tjejen så att hon inte tappade formen. Tävlingslusten kom tillbaka och Jennifer gjorde t.o.m. ett par tävlingar på Tjejen.

Det är dessvärre en dyr sport och det är svårt att få sponsorer då ridsporten är väldigt stor. Mamma & pappa är de givna ”sponsorerna”.

Förebilder: Rolf-Göran Bengtsson och Malin Baryard-Johnsson
Styrka: snabba, snäva svängar och mod. Krävs mycket mod för att göra dessa snabba/snäva svängar.
Mål: Målet är att kunna leva på att arbeta/tävla med hästar och hon vill gärna tävla utomlands.

Största meriter (tävlar i klassen C-ponny, 120 cm hinder):
· Skånska mästerskapet silver 4/9 2016
· Flyinge indoor guld 22/11 2015
· Topp 20 i Svenska Mästerskapet 4/8 – 7/8 2016
· Vinster och placeringar upp till MSVB (110cm)
· I skånska mästerskapets lagtävling knep Ranarps Ridklubb en 5:e plats.

De båda systrarna tävlade även med Ranarps ridklubbs elitlag i ponnyallsvenskan nu i år med Jennifer som coach. De knep en 5:e plats.

Melanie har vid ett tillfälle även vunnit biljett till Clinic med Rolf-Göran Bengtsson på Flyinge Kungsgård där han berättade och visade hur han optimerar träningen för varje individ. Härlig upplevelse och ära!

Ridit upp för Tobias Grönberg som har ridit flertalet EM, VM och OS i fälttävlan.

Vecka 44 2016 är det SM här i Helsingborg och då håller vi tummarna för systrarna Winther!

Jennifer Winther är 17 år och går just nu på Procivitas gymnasiet i Helsingborg och mycket av hennes tid går till studier. Hon har högt uppsatta mål och vill studera juridik eller politik utomlands. Förutom jobbet som lillasyster Melanies coach arbetar hon även i kiosken på Allerums Golfklubb. Som sagt, en driftig tjej med höga ambitioner.

Jennifer red och tävlade med Tjejen under flera år, även hon med fina framgångar. När Tjejen blev för liten för henne lämnade hon över rollen till lillasyster och blev istället hennes coach. Hon känner därför både Tjejen väldigt väl och de har alla ett roligt och bra samarbete. Visste kan det bli lite syskongnabb ibland men ytterst lite. Jennifer är en fin förebild för Melanie och deras samarbete känns nästan som givet.

Jennifer har även varit lagledare för ponnylaget i ponnyallsvenskan elit för Ranarps RK vilket hon tyckte var både inspirerande och kul, kanske en bana hon spinner vidare på om tillfälle ges. Hon tävlade även själv för division 1.

Jennifer skulle gärna själv ta upp ridning och tävlandet om rätt häst/hästvärd skulle dyka upp.

Meriter:
· SM 2014 ute och inne
· 5a i Grand Prix i Flyinge på Baltic cup 2014
· 8a på Baltic cup i Danmark, Suså, internationell tävling 2014
· Vinster och placeringar upp till MSVA

Förebilder:
· Sylve Söderstrand, förbundskapten hopplaget i OS i Rio 2016
· Anneli Ingvarsson, f.d. tränare ponnylandslaget i hoppning.

Vi önskar Jennifer lycka till med studier och i sitt coachande!